Stajların Yürütülmesine İlişkin Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Hk.

Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde “Bölümlerdeki kurum içi, kurum dışı stajların yürütülmesi”ne ilişkin 14.05.2020 tarihli Fakülte Yönetim Kurulu kararı aşağıda yer almaktadır:

Karar:  Kurumdışı, kurumiçi Staj derslerinin tamamlanabilmesi için bu dersleri alan ve 2020 – 2021 eğitim yılı içinde bu dersleri alma hakkı kazanan öğrencilerden isteyenlerin fiziki ortamlarda staj yapma zorunluluğu yerine, çevrimiçi eğitim ve sertifika programlarına katılabilmesi ve bölümler tarafından belirlenen alanlardan 3 adet sertifika/katılım belgesini sunmaları halinde staj derslerinden başarılı sayılmasına veya Kurumdışı, kurumiçi Staj derslerinin tamamlanabilmesi için bu dersleri alan ve 2020 – 2021 eğitim yılı içinde bu dersleri alma hakkı kazanan öğrencilerden isteyenlerin bölümlerin belirlediği yaşanılan şartlara uygun proje/uygulama çalışmalarını gerçekleştirmeleri ve bölümlerine sunmaları halinde staj derslerinden başarılı sayılmasına, bölümlerin bu iki seçenekten birini seçerek öğrencilerine bildirmelerine, Bölümlerin Staj dersi kapsamında önerilen uygulamalara ilişkin kararları alarak öğrencilere duyurması ve Staj derslerinin bu kararlar doğrultusunda yürütülmesinin sağlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Bu karar doğrultusunda Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde;

Staj dersini alan ve 2020 – 2021 eğitim yılı içinde bu dersleri alma hakkı kazanan öğrencilerden isteyenlerin fiziki ortamlarda staj yapma zorunluluğu yerine, çevrimiçi eğitim ve sertifika programlarına katılması ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından belirlenen aşağıdaki alanlardan 3 adet sertifika/katılım belgesini sunmaları halinde “başarılı” olarak kabul edilecektir. 

Staj dersini alan öğrenciler, aşağıdaki “ilgili alanlar”dan olmak kaydıyla katılmak istedikleri çevrimiçi eğitim ve sertifika programlarını belirleyerek, programa başlamadan önce Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bilgehan Ece Şakrak’dan e-mail üzerinden onay almak zorundadır. Öğrencilerin onaya sundukları programın içeriğiyle ilgili öğrenci beyanı esas alınacaktır; bu nedenle sunulan içerik öğrencinin sorumluluğundadır.

İlgili alanlar: Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin, bölüm akademik pakette yer alan derslerle ilişkili sertifika programlarına katılması öncelikli koşuldur. (Radyo, Televizyon ve Sinema için yapım, yönetim, kurgu, fotoğrafçılık, görüntü yönetmenliği, sanat yönetmenliği, oyunculuk, senaryo yazarlığı, editörlük, metin yazarlığı,  dijital platformlarda kullanılan (Photoshop, HTML5, CSS3, vb.) programlara ilişkin eğitimler örnek olarak ilk akla gelenlerdir.)

Onay için e-mail adresi:  b.sakrak@iku.edu.tr
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 05/21/2020 - 21:26