Arş. Gör. Buğra Mert Alkayalar’ın Kısa Filmi “İstasyon İnsanları”, Türkiye Prömiyerini Kaş’ta Yapıyor

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Buğra Mert Alkayalar'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği kısa filmi "İstasyon İnsanları", Türkiye Prömiyerini “3. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali”nde gerçekleştiriyor. İstasyon İnsanları, “Ulusal Öğrenci Filmleri” kategorisinde “En İyi Film” ödülü için yarışacak.

4-8 Haziran 2024 tarihleri arasında Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenecek festivalin ardından finalist filmler, 12-13 Haziran 2024 tarihlerinde Kadıköy Sineması’nda film ekiplerinin katılımı eşliğinde gösterilecek.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencimiz NOW TV Seçim 2024 Ekibinde Yer Aldı

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimizden Selin Horoz, 31 Mart 2024 tarihinde NOW TV’nin yerel seçimler için düzenlediği “SEÇİM 2024” özel yayınının teknik ekibinde yer aldı.
Öğrencimizle gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya, Ulusal Kanal ve Radyo Esenler’de Korku Sineması ve Yeni Kitabı Üzerine Konuştu

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya; 23 Mart 2024’te Ulusal Kanal'da yayınlanan “Güneş Batum'la Güneşli Sohbetler”, 28 Mart 2024 tarihinde ise Radyo Esenler’de Mert Erdoğan'ın sunduğu “Sanatın Sesi” programlarına konuk oldu.

Senarist Yeşim Çıtak, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Erkenci Kuş (2018), Menajerimi Ara (2020), Sen Çal Kapımı (2020) gibi popüler televizyon dizilerinin senaryo yazarlığını yapmış olan Senarist Yeşim Çıtak, “Film Dili II” ve “Film Dili IV” dersleri kapsamında düzenlenen "Filmde ve Dizide Senaryo Yazımı" atölyesinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimizle buluştu.

Görüntü Yönetmeni Mert Özercan; Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileriyle Buluştu

Ulusal ve uluslararası film festivallerinden ödüllerle dönen, MUBI dijital platformunda gösterimde olan "Sanki Her Şey Biraz Felaket" (2023) filminin görüntü yönetmeni Mert Özercan, “Film Dili II” ve “Film Dili IV” dersleri kapsamında yapılan "Görüntü Yönetimi" atölyesinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimizle buluştu.

Senarist & Yapımcı Selim Erkul, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Düğüm (2024), Masum (2017), Sahipli (2017) ve Yaşamayanlar (2018) gibi popüler dijital platform dizilerinin senaryo geliştirme ve yapım ekiplerinde yapımcı olarak yer alan Senarist & Yapımcı Selim Erkul; "Senaryo Yazım Teknikleri II" dersi kapsamında düzenlenen "Senaryo-Yapım Süreci İlişkisi" atölyesinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimizle buluştu. Atölye, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Perihan Taş Öz moderatörlüğünde 6 Mart 2024 Çarşamba günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasında gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya’nın İki Kitabı Yayımlandı

Radyo, Telebizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya’nın yazarlığını yaptığı “Türk Korku Sineması Kronolojisi” serisinin 2023 yılını kapsayan 6. cildi ile ortak yazar olarak yer aldığı “50 Maddede Türk Korku ve Gerilim Sineması: Yine mi Cin Filmi?” isimli kitapları yayımlandı.

Arş. Gör. Buğra Mert Alkayalar, Kısa Filmi ile “En İyi Genç Yönetmen Ödülü” Kazandı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Buğra Mert Alkayalar; yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli kısa filmi “İstasyon İnsanları” ile Romanya’da düzenlenen Short to the Point Film Festivali’nde “En İyi Genç Yönetmen Ödülü”ne layık görüldü.

Öğretim elemanımızı tebrik eder, filminin yolculuğunda başarılar dileriz.

Öğrencimiz Yönetmen Tayfur Aydın, 74. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde “BERLINALE Futbolla Buluşuyor Atölyesi”nin Mentorlarından Biri Oldu

İKÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden yönetmen ve yapımcı M. Tayfur Aydın, 15-25 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen 74. Berlin Uluslararası Film Festivali kapsamındaki “Berlinale Futbolla Buluşuyor Atölyesi”nde, dünya çapında film endüstrisi profesyonelleri arasında belirlenen mentorlardan biri olarak yer aldı.

Arş. Gör. Buğra Mert Alkayalar’ın Kısa Filmi, BERLINALE’de TURKISH CINEMA 2024 Kataloğunda

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Buğra Mert Alkayalar'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli kısa filmi “İstasyon İnsanları”, Turkish Cinema 2024 kataloğunda yer aldı.