Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması başvuruları başladı. Kurmaca ve belgesel film dallarında toplam iki ödülün verileceği yarışmaya 15 Mart 2020 tarihine kadar başvurulabilecek. Türkiye’de bir üniversitede öğrenci olan herkese açık olan yarışmada, ödüllerin miktarı 5 bin TL olarak belirlendi.  

Yarışmaya başvuran filmler bir ön elemeye tabi tutulduktan sonra sinema sektöründen önemli isimlerden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Ödül kazanan filmlerin de gösterileceği ödül töreni ise 22 Nisan 2020 tarihinde filmlerin ekipleri, basın, sinemaseverler ve sinema sektöründen isimlerin katılımıyla Salt Galata’da gerçekleştirilecek. 

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından organize edilen yarışma üniversite öğrencilerinin film yapımlarını arttırmak ve desteklemek amacıyla düzenleniyor. SineKültür ödüllerinin üniversite öğrencileri için bir motivasyon kaynağı olarak, sinema alanındaki çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağı düşünülüyor. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışmasının önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi ve kapsamının genişletilerek bu alanda önemli yarışmalar arasında yer alması hedefleniyor.

Konu sınırlaması olmayan yarışmaya, Türkiye’deki tüm önlisans ve lisans öğrencileri 30 dakikayı aşmayan kurmaca ve belgesel filmleri ile https://sinekultur.iku.edu.tr/ adresi üzerinden katılabilirler.

Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 03/04/2020 - 10:24