Senarist Yeşim Çıtak, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Erkenci Kuş (2018), Menajerimi Ara (2020), Sen Çal Kapımı (2020) gibi popüler televizyon dizilerinin senaryo yazarlığını yapmış olan Senarist Yeşim Çıtak, “Film Dili II” ve “Film Dili IV” dersleri kapsamında düzenlenen "Filmde ve Dizide Senaryo Yazımı" atölyesinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimizle buluştu.

Atölye, Öğr. Gör. Özgür Balcı moderatörlüğünde 25 Mart 2024 Pazartesi günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasında gerçekleştirildi. Çıtak, atölye kapsamında profesyonel deneyimini aktararak sinemada ve televizyonda senaryo yazım sürecini karşılaştırmalı biçimde öğrencilerimize anlattı. Özellikle Türkiye'deki dizi sektöründeki şartların zorluğundan bahseden Yeşim Çıtak, yerli dizilerin bölüm sürelerinin yabancı dizilere oranla oldukça uzun olmasının olumsuz yanlarına değindi.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 04/02/2024 - 10:36