Öğr. Gör. Dr. Selda Salman Sakızlı’nın “Deleuze ve Sinema Felsefesi” Başlıklı Bölümle Yer Aldığı “Sinemanın Teorisi” İsimli Kitap Yayımlandı

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Dr. Selda Salman Sakızlı’nın “Deleuze ve Sinema Felsefesi” başlıklı bölümle yer aldığı “Sinemanın Teorisi” isimli kitap yayımlandı. On sekiz sinema yazarı ve akademisyenin katkıda bulunduğu kitapta; sinemanın ilk teorisyenlerinden Hugo Münsterberg ile başlayıp günümüz yeni medya kuramcıları arasında yer alan Lev Manovich ve dijital sinema teorisine kadar uzanan kronolojik ve kapsamlı bir seçki sunuluyor. Editörlüğünü Yönetmen ve Yazar Soner Sert’in yaptığı kitap, sinema alanından akademisyen ve öğrencilere önemli bir kaynak olmanın yanı sıra sinefil izleyiciler için de bir kılavuz olma niteliği taşıyor.

“Sinemanın Teorisi”

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/14/2022 - 10:20