Koray Sevindi ile “Bir Kısa Film Yapmak” Söyleşisi

Sanat Tasarım Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü, 22 Ekim Pazartesi günü 4. kat çok amaçlı salonda düzenlediği “Bir Kısa Film Yapmak” konulu etkinlik ile yönetmen, yapımcı ve akademisyen Koray Sevindi ’yi öğrencilerimizle buluşturdu.

“Bir Kısa Film Yapmak” söyleşisi, ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan, Koray Sevindi’nin 2012 yılında çekmiş olduğu “Ekmek” kısa filminin gösterimiyle başladı. Sadece kısa kurmaca alanında değil aynı zamanda animasyon alanında da yönetmenlik yapan Sevindi’nin, kısa animasyon filmlerden oluşan seçki de etkinlik katılımcılarına izletildi.

Film gösterimi sonrasında, öğrencilerin kısa film yapmaya yönelik sorularının yönetmen tarafından cevaplandığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Sevindi, “Ekmek” filminin fikir aşamasından festival sürecine kadar olan serüvenini dinleyicilere aktardı. Katılımcıların soruları üzerine Sevindi, “Ekmek” filminin çekimi sırasında karşılaştıkları oyuncu yönetimi, mekân kullanımı ve teknik sorunlara üretilen çözüm yollarını anlatarak, deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Koray Sevindi, yönetmenliğini yaptığı kısa animasyon filmlerin yaratım aşamalarını anlattı ve animasyon filmlerin yapım aşamasında, en önemli etkenlerden birinin bir stil ya da tarz belirlemek olduğunu vurguladı.

Sevindi, kısa film ve animasyon filmlerinin dışında uzun metraj film yapımcılığı ve yönetmen yardımcılığı deneyimlerini de öğrencilere aktardı. Sektörde çeşitli başarılara imza atan Sevindi, aynı zamanda akademik kariyerine de Araştırma Görevlisi olarak Medeniyet Üniversitesi’nde devam etmektedir.

Yönetmenin filmografisi:

• Neden Sinema, 2018, Döküdrama, Yönetmen - Senarist
  • Köş, 2017, Döküdrama, Yönetmen - Animasyon
  • Aynı, 2016, Animasyon, Yönetmen - Senarist - Animasyon
  • Döngü, 2016, Animasyon, Yönetmen - Senarist - Animasyon
  • Kafa, 2014, Animasyon, Yönetmen - Senarist - Animasyon
  • Ekmek (Bread), 2012, Kurmaca, Yönetmen – Senarist
  • Dünya Tarihinin Dönüm Noktaları, 2018, TRT Belgesel Dizisi-23 Bölüm, Animasyon Yönetmeni
  • Kapan, 2018, Sinema Filmi, Yapımcı
  • Enkaz, 2016, Sinema Filmi, Ortak Yapımcı