Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya’nın İki Kitabı Yayımlandı

Radyo, Telebizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya’nın yazarlığını yaptığı “Türk Korku Sineması Kronolojisi” serisinin 2023 yılını kapsayan 6. cildi ile ortak yazar olarak yer aldığı “50 Maddede Türk Korku ve Gerilim Sineması: Yine mi Cin Filmi?” isimli kitapları yayımlandı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya’nın İki Kitabı Yayımlandı“Türk Korku Sineması Kronolojisi - 6. Cilt (2023)”

62 filmin vizyona girdiği 2022 yılını takip eden 2023’te istikrarını koruyan Türk Korku Sineması, seyircilerin karşısına 47 yapım birden çıkardı. Bu yapımların hepsine dair özel hazırlanan analiz tabloları, çekim notları ve vizyona girmemiş olan yapımların detaylarını bu ciltte bulabilirsiniz!

İzan Yayıncılık, 2024, 234 sayfa

 

 

 

 

 


 

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya’nın İki Kitabı Yayımlandı“50 Maddede Türk Korku ve Gerilim Sineması: Yine mi Cin Filmi?”

Korku Nerede Başlar, Gerilim Nerede Biter?

56 yılda sekiz yerli korku filminin vizyona girdiği dönemlerden, bir yılda 62 yerli korkunun vizyona girdiği dönemlere nasıl geldik?

Gerilim nerede biter, korku nerede başlar?

Vizyona girmeyen korku filmlerinin unutulmaz yönetmeni kim?

Ve tabii ki o meşhur soru: Yine mi cin filmi?

Gazeteci & Yazar Alper Kaya ile “kayıp film” statüsündeki 1949 yapımı Çığlık hariç Türkiye’de vizyona girmiş bütün yerli korku filmlerini mercek altına alan Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şimşek Kaya; ilk örneklerinden son örneklerine kadar yerli korku ve gerilim sinemasına dair bütün merak edilenleri bu kitapta bir araya getirdi.

Karakarga Yayınları, 2024, 236 sayfa
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 04/02/2024 - 13:53