Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Atatürk’ün Hipergerçek Hatırası” Semineri

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında “Atatürk'ün Hipergerçek Hatırası” başlıklı seminer düzenlendi. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan Molo’nun konuşmacı olarak yer aldığı seminer, 8 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’te Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki 1. kat çok amaçlı salonda gerçekleştirildi.
Seminerde yapay zekâ, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerinin sürekli yenilenen gelişimine yer verilerek, bu gelişimin olumlu noktalarının yanı sıra toplumsal hafızanın yeniden üretilmesinde oynadığı rol değerlendirildi. Bu bağlamda Atatürk’ün yapay zekâ ile üretilen görselleri ve videolarında yeniden inşa edilen kurgulanmış imajı tartışmaya açıldı; içerik üretiminde etik ve sorumluluk bilinci kavramları sorgulandı.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 11/24/2023 - 12:59