Bölümün Misyonu
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün en önemli misyonu, sanatın evrenselliği ve sanatçının yaratıcılığı olgusundan hareketle, yaratıcılık potansiyelini sonuna kadar kullanabilen, evrensel nitelikte eserler üretebilen sanatçılar yetiştirmektir.
Bu misyon doğrultusunda, yaratıcılığın en önemli koşullarından biri “özgünlük” olduğundan; bölümde öğrenim gören öğrencilerin kendilerine özgü algı ve ilgilerinin, titiz bir eğitim-öğretim süreciyle şekillendirilmesi temel hedeftir.
Sinema TV için Yönetmenlik, Görüntü Yönetmenliği, Senaryo Yazarlığı, Radyo, Televizyon ve Sinema Kuramcısı, Film Eleştirmenliği, Teknik Eleman (Stüdyo Şefliği – Kurgu Operatörü), Program Sorumlusu, Program Yönetmenliği gibi alanlarda uzmanlığını tamamlayan öğrencilerin, çağımızın ihtiyaç duyduğu nitelikte, öncü Radyo, Televizyon ve Sinema sanatçıları olmaları amaçlanmaktadır.
Bölümün Vizyonu
Radyo, Televizyon ve Sinema teknolojileri günümüzde büyük bir hızla değişmektedir. Radyo, Televizyon ve Sinema estetiği de bu değişime paralel olarak, yeniden şekillenmektedir. Bölümün vizyonu, bu değişim potansiyelini doğru kavrayıp-yön verebilecek sanatçılar yetiştirmektir.
Kuram ve uygulama alanlarından doğan işbirliğinin, eğitim anlayışının temelini oluşturduğu bölümde, kuram alanında son derece yetkin öğretim üyeleri ve uygulamadan gelen meslek profesyonelleri akademik kadroda birlikte yer alırlar.
Öğrencilerin ulusal ve uluslararası projelerde eş güdümlü olarak yer almaları teşvik edilir ve böylece evrensel nitelikte sanatçı olabilmelerinin koşulları sağlanır.
Bu doğrultuda vizyonumuzun temel göstergeleri ana hatlarıyla aşağıdaki gibidir:
- Akademik verimlilik için kuram ve uygulamadan gelen öğretim elemanlarının eş güdümlü varlığı,
- Ulusal ve uluslararası düzeyde öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarının desteklenmesi,
- Alandaki teknolojik yeniliklerin takibi ve öğrencilerin bu yenilikleri deneyimlemesi,
- Eğitimin evrensel nitelik taşıyabilmesi için, öğrencilerin eğitim süreci boyunca ulusal ve uluslararası projelerde eş güdümlü olarak yer almaları.