Arşivde Boğulmak Atölye Çalışmaları

4. İstanbul Tasarım Bienali’nin bu seneki teması Okullar Okulu! olarak belirlendi. İstanbul Kültür Üniversitesi bu yıl Bienalin altı temasından biri olan Dünya Okulu’nun tema sponsorluğunu üstlendi. 22 Eylül – 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler dizisinde Sanat Tasarım Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü, Arşivde Boğulmak projesi kapsamında 11 ve 12 Ekim tarihlerinde Arter’de iki atölye gerçekleştirdi. 

musatfa ünlü arşivde boğulmakBelgesel sinema alanında birçok yapıma metin yazarı, yönetmen ve yapımcı olarak imza atan Mustafa Ünlü’yle 11 Ekim tarihinde Arter’de atölye çalışması yapıldı.  Ünlü, “Türkiye’de Arşive Yaklaşımın Üç Döneminde Belgesel Yapmak” konulu atölye çalışmasında, analog ve dijital dönemde elde edilen arşiv görüntülerinin saklanması ve görüntülere ulaşma konusunda gerçekleşen değişimleri örnekler üzerinden açıkladı.
 
Arşivde Boğulmak projesi kapsamında 12 Ekim tarihinde Prof. Dr. Hasan Akbulut’un yürütücülüğünde “Bellekte Göç İmgeleri” konulu ikinci atölye gerçekleşti. Akbulut, geçmişte sözlü olarak gerçekleştirilen göç deneyiminin günümüzde nesilden nesile fotoğraflarla aktarıldığına değindi. Göçün, günümüzde ancak fotoğraflar aracılığıyla başkasının acısına bakarak deneyimlenebildiğini açıklayan Akbulut, fotoğraflarla göç ve göçmen imgeleri üzerinden okumalar yaptı.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 10/16/2018 - 16:40